info@autonovosti.com
Novi BMW M5
Aktuelnosti

Novi BMW M5 će biti dosta drugačiji auto nego do sada

504pregleda

Sve su češće špekulacije o ugradnji pogona na četiri točka na sljedeću generaciju BMW-a M5. Već prije naučili smo da bi BMW-ov Motorsport zaista mogao integrisati prerađenu verziju pogona na četiri točka xDrive na jedan od svojih najpopularnijih automobila M5. Šef BMW-ovog Motorsporta, Franciscus van Meel, već prije je rekao: “Ne bih volio da koristim izraz pogon na četiri točka, jer je taj izraz djelimično vezan, emocionalno samo sa jednostavnom vožnjom, a to nije ono o čemu ovdje pričamo. Prema tome, iako budemo išli putem ugradnje pogona na četiri točka, to će biti sistem potpuno baziran na pogonu na zadnje točkove.”

Novi BMW serije 5 stiže već sredinom ili krajem sljedeće godine, a verziju M možemo očekivati 2018. godine. Takođe, izvjesno je da će auto zadržati 4,4-litarski motor V8 sa dvije turbine i sa snagom do 600 KS. Već je izvjesno da će u Evropi biti dostupni modeli sa pogonom na zadnje točkove i sa pogonom na četiri točka.

proauto.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW