info@autonovosti.com
Novosti

Novi BMW X5 stiže sledeće godine?

941pregleda

Treća generacija BMW-ovog SUV-a X5 je stara svega tri godine, ali prema poslednjim informacijama naslednik bi na tržište mogao da stigne već tokom sledeće godine.

Tako bar javlja Motoring koji se poziva na BMW-ovog šefa za Australiju Marca Wernera koji je izjavio da će se nova generacija modela X5 bazirati na platformi CLAR (Cluster Architecture), koju koristi i nova Serija 7, a ista će biti osnova i za već najavljeni i zvanično potvrđeni X7 koji će se “bazirati na” i “slijediti novi X5”.

Drugim riječima, relativno skoro lansiranje X7 će biti razlog za skraćivanje proizvodnog ciklusa sadašnjeg X5. Podsjetimo, X7 bi na tržište trebalo da stigne tokom 2018. i navodno će se raditi o vozilu koje će od X5 biti duže za oko 50 cm, dok će mu se masa u najtežoj varijanti kretati oko 1.900 kg. To svakako nije malo, ali je u stvari odlično za jedan veliki SUV u koji će moći da se smjesti sedam putnika.

Dodajmo i da bi X7 trebalo da pokreću 3,0 litarski 6-cilindrični i V8 motori, a u najekskluzivnijoj verziji se očekuje 6.0 V12. Takođe, u ponudi će se naći i ekonomičnija plug-in hibridna verzija sa oko 50 km električne autonomije.

 

autonet.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW