info@autonovosti.com
Novosti

Ovako bi mogao da izgleda novi Mercedes E klase Coupe

1.34Kpregleda

Nakon što smo u januaru na NAIAS sajmu automobila u Detroitu upoznali novu Mercedesovu E klasu sedan, pažnja se usmjerava i na druge karoserijske verzije.

Lovci na auto novitete su na putevima već uhvatili i maskirane test primjerke buduće E klase Coupe, dok je njemački magazin Auto Bild objavio i nezvanični render njegovog mogućeg izgleda.

Dakle, nakon što smo vidjeli S klasu Coupe i C klasu Coupe, krajem 2016. ili početkom 2017. godine stiže i nova E klasa Coupe, čiji izgled će biti u skladu sa aktuelnim diazjnerskim rječnikom njemačke fabrike. Što se tiče unutrašnjosti, kao i kod nove E klase sedan, i ovdje se očekuju digitalni instrumenti, infotainment displej i najkvalitetniji materijali. Ovdje treba pomenuti da će automobil nuditi više mjesta za putnike pozadi.

mercedes-e-coupe-cabrio-autonovosti.me-1

U gami motora će između ostalog najvjerovatnije biti i četvorocilindarski dizelaš sa oko 180KS, kao i šestocilindarski benzinci i dizelaši.

Treba takođe pomenuti da će sportska verzija AMG 63 imati 4,0 litarski biturbo V8 motor sa bar 560KS (Auto Bild pominje oko 600KS), a biće dostupna i hibridna varijanta. Bez obzira što će biti veća, nova E klasa Coupe će biti lakša od prethodnika (za oko 100 kg) i do 20% ekonomičnija.

Tokom 2017. godine stiže i E klasa Cabrio, a eventualni izgled je na renderu iz Auto Bilda.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW