info@autonovosti.com
Pagani Zonda hp barchetta
AutomobiliZanimljivosti

Pagani Zonda od 15 miliona eura

681pregleda

Pagani Zonda i danas s lakoćom spada u kategoriju najpoželjnijih automobila na svijetu.

Pagani Zonda hp barchetta

Da je kojim slučajem ovaj hiperautomobil prestao da se proizvodi, mogli bi i da razumijemo da postojeći primjerci na aukcijama postižu vrijednosti od nekoliko miliona eura.

Pagani Zonda hp barchetta

Međutim u Paganiju su nastavili da prave specijalne verzije do danas, čak 18 godina od početka proizvodnje, a za poslednju inkarnaciju Zonde – HP Barchettu sada traže 15 miliona eura. Dobro ste pročitali.

Pagani Zonda hp barchetta

Od apsurdne cijene fascinantniji je jedino podatak da su sva tri planirana primjerka već prodata, s tim da jedan pripada osnivaču i vlasniku kompanije – Horaciju Paganiju.

Pagani Zonda hp barchetta

Za 15 miliona eura kupci će dobiti 6,0 litarski biturbo V12 sa 800KS uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem i zadnjim pogonom.

 

tportal.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW