info@autonovosti.com
peglica
AutomobiliZanimljivosti

Peglica sa Honda VTEC Turbo motorom

1.63Kpregleda

Nakon jučerašnjeg Trabanta sa Audi TT motorom, jedan Poljak je otišao korak dalje tako što je modifikovao Fiat 126p, odnosno popularnu “Peglicu”. Pritom, nije riječ o svakidašnjem tjuningu već o potpunoj preradi ovog majušnog automobila. Prije svega, autombil je proširen, prefarban u metalik boju, ali u suštini nije riječ o nekakvom bespotrebnom kiču. Štaviše, njegova Peglica djeluje uredno i lijepo.

peglica

Najbitnije je ono što se nalazi ispod haube. Umjesto malog dvocilindričnog motora od 650 kubika koji je vazdušno hlađen, tu je sada Honda VTEC motor zapremine 1.6-litara sa dodatim turbopunjačem. Stoga, umjesto komičnih 23 KS ovaj Fiat 126p ima 170 KS. Možda ne djeluje kao previše, ali imajte u vidu da Peglica ima ukupnu masu od oko 580 kilograma, s tim što je ovaj primjerak teži zbog primjetno većeg motora. Doduše, možda nije brza kao Trabant, ali ova Peglica će lako ostaviti većinu “običnih” automobila u oblaku prašine ukoliko krenu da se takmiče sa njom.

peglica

peglica

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW