info@autonovosti.com
Sport

PETTER SOLBERG: Prvi i za sada jedini šampion u dvije Rally discipline!

583pregleda

Norvežanin Petter Solberg ne samo što se može pohvaliti titulom u WRC-u 2003. godine, već i dvostrukim “krunama” u World Rallycross šampionatu, ostvarenim ove i prethodne godine, što ga čini jedinstvenim u auto-sportu!

Sada već pomalo i zaboravljeni šampion svijeta u WRC-u iz 2003. godine, Norvežanin Petter Solberg, prvi je i trenutno jedini vozač u istoriji auto-sporta koji se može pohvaliti titulama u dvije FIA kategorije – u već pomenutoj WRC, ali i u novoosnovanom šampionatu FIA World RX!

Takođe, Solberg je za sada i jedini World RX šampion, i to dvostruki, budući da je, od kako se ovaj šampionat vozi 2014. godine, jedino on i trijumfovao – 2014. i 2015. godine! Osvrnimo se na sezonu 2015, ali i čujmo njegovu priču o samim počecima u reli svijetu…

 

topspeed

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW