info@autonovosti.com
pirelli
Formula 1

Pirelli ostaje u Formuli 1

1.03Kpregleda
Pregovori nisu tekli po planu, bilo je dosta “natezanja”, ali na kraju italijanski proizvođač pneumatika ostaje glavni dobavljač najprestižnijeg automobilskog takmičenja.
Italijanski proizvođač pneumatika “Pirelli” produžio je svoj ugovor sa Formulom 1 i ostaće glavni i jedini snabedjevač ovog takmičenja neophodnim gumama i naredne tri sezone. Italijani su imali jaku konkurenciju u vidu “Michelin” kompanije koja je željela da se vrati u F1.Objava je došla tokom održavanja trke u Sočiju. Pirelli je već imao jedan povratak u F1 kada je 2011. preuzeo ulogu glavnog dobavljača od kompanije “Bridgestone”. Ostaje da se vidi da li će Italijani uspjeti da proguraju svoju ideju da se umjesto dosadašnjih pneumatika dimenzija 13 inča koriste nešto veće gume, odnosno točkovi većeg obima i niskoprofilne gume.

“Pirelli” je bio pod oštrim udarom kritika kako vozača tako i članova timova zbog svoje navodne nepouzdanosti ali i zbog slabijeg prijanjanja na podlogu na koje su se žalili vozači. Međutim sada je ugovor potpisan i naredne tri godine su u “braku” ovaj proizvođač i svi timovi koji se takmiče u Formuli 1.

autoportal.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW