info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Pokušali da ukradu novi Golf GTI sa teretnog voza

374pregleda
Postoje lopovi koje nikada ne uhvate, ali i oni manje spretni koji u nesvakidašnjim situacijama ostanu bez plijena

Upravo takav primjer dolazi iz Njemačke, gdje su lopovi pokušali da ukradu novi VW Golf GTI s teretnog vozaa. Prvi dio krađe je uspješno odrađen i auto su skinuli s voza, ali su se onda zaigrali i u pokušaju bijega završili zaglavljeni između zaštitne ograde kolosjeka na stanici nedaleko od Minhena.

Naime, auto su uspješno spustili preko rampe kućne izrade, a zatim su skinuli dio zaštitne ograde kako bi se provukli autom. Međutim radijus okretanja Golfa je bio veći od planiranog pa Golf nije uspio da postigne dovoljan ugao skretanja i na kraju je zapeo na stubićima.

Lopovi su u panici ostavili auto upaljen i pobjegli, a jedini plijen koji su odnijeli su dva infotainment sistema. Njih su prije pokušaja krađe Golfa izvadili iz druga dva auta.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.