info@autonovosti.com
porsche
Aktuelnosti

12 posto manje automobila je isporučio Porsche u prvom tromjesječju 2019.

104pregleda

Porsche, član grupe Volkswagen, izdao je saopštenje o slabijim isporukama u prvom tromjesječju ove godine, kada je isporučio 55.700 automobila. To je 12 posto manje nego u istom periodu 2018.

Posebno su smanjene isporuke za evropsko tržište, za 32 posto, a pale su i isporuke u Kini, za 10 posto.

“Početak 2019. je bio izazovan cijeloj autoindustriji”, konstatuje direktor prodaje i marketinga Porschea Detlev von Platen.

Prvo ovogodišnje tromjesječje je bilo teško za cijelu grupu Volkswagen, s obzirom na pad isporuka za 4,5 posto u poređenju s početkom 2018. godine, uz isporučenih blizu 1,46 miliona vozila. Kao glavni razlog u grupi navode pad prodaje na kineskom tržištu, na koje otpada oko polovina njihove prodaje.

 

seebiz.eu

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.