info@autonovosti.com
porsche 911 safari
AutomobiliZanimljivosti

Porsche 911 safari

649pregleda

Kada trkački vozač Leh Kin nije na stazi za volanom svog Poršea “911 GT”, on na jedinstven način voli da uživa u terenskoj vožnji – u Poršeu “911 safari”.

porsche 911 safari

Iako to ne pamte baš svi ljubitelji automobilizma, Porsche “911” se pokazao kao prilično uspješan reli automobil nedavno nakon svoje premijere 1963.

porsche 911 safari

Ova ikona automobilizma je zapravo osvojila Evropski reli šampionat 1967, a ovaj uspjeh je proizveo jedintveni “safari” model namijenjen Afričkom safari reliju na kome ipak nije zabilježio dobar rezultat.

Naravno, Kinov “911 safari” nije originalni model već “911 SC” iz 1981. koji je on modifikovao za terensku vožnju. Vješanje je izdignuto, motor osvježen, tu su terenske gume, ojačanja konstrukcije i četiri dodarna fara.

 

 

vesti.mojauto.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW