info@autonovosti.com
VideoZanimljivosti

Pranje automobila vodom sa pritiskom od 3.000 bara (VIDEO)

396pregleda

Redovno čišćenje automobila je izuzetno važno za njegovu dugovečnost, posebno u vlažnim i hladnim periodima kada je efekat elemenata na mehaničke komponente vozila potenciran nestabilnim vremenskim prilikama.

Ako želite da sačuvate integritet spoljašnjeg premaza svakako bi češće trebalo da izaberete korišćenje samouslužnih umjesto automatskih perionica. Pritom se treba držati pravila da mlaznicu pištolja pod pritiskom ne približavate vozilu na manje od 20 cm, a preporuka je da se šampon ispere i s većih udaljenosti.

Zašto? Zato što voda pod pritiskom može da nanese dosta štete vašem vozilu.

Ekipa danskog YouTube kanala SpotOnStudios.dk je odlučila da na pomalo ekstreman način na primeru Peugeota 206 demonstrira šta se dogodi kada automobil pokušate da operete vodom pod pritiskom od 3.000 bara.

Kao što možete vidjeti, koncentrisani mlaz vode može da nanese priličnu štetu vozilu, posebno gumama, pa i staklima.

Poređenja radi, mlaznice komercijalnih samouslužnih autoperionica operišu pri značajno manjem pritisku od 120 bara, ali svejedno ih ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo.


Odgledajte VIDEO:


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.