info@autonovosti.com
Renault K-ZE Concept
Koncepti

Renault K-ZE Concept

808pregleda

Renault je krajem novembra prošle godine i zvanično potvrdio da će tržištu ponuditi i električnu verziju modela Kwid, a sada je za sajam automobila u Parizu pripremljen koncept kao najava budućeg serijskog električnog modela za mase.

Studija nosi naziv Renault K-ZE Concept (K za Kwid i ZE za Zero Emission), dok će serijski model biti spreman tokom sledeće godine. Prodaja će prvo startovati u Kini, a radiće se o pristupačnom vozilu budući da manja EV vozila na kineskom tržištu prolaze veoma dobro.

Renault K-ZE Concept

Konkretna cijena za sada doduše nije poznata, ali su Francuzi nagovestili da će u slučaju uspjeha u Kini taj električni model ponuditi i na drugim tržištima. Za proizvodnju u Kini će se brinuti e-GT New Energy Automotive Co, joint venture Dongfenga i Nissana.

Renault nije saopštio mnogo detalja o K-ZE Conceptu, ali je poznato da ima autonomiju od 250 km (po NEDC normama), kao i da dio opreme između ostalog čine i infotainment sistem, navigacija, zadnja kamera i parking senzori.

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW