info@autonovosti.com
Byton M-Byte
AktuelnostiAutomobili

Byton M-Byte – Za sve one koji vole velike ekrane u automobilima

Byton je trenutno u velikoj trci s vremenom. Fabrika u Nanjingu još nije završena, a do sada je već primio 50.000 rezervacija

1.09Kpregleda

Danas se u svijetu automobila češće govori o inčima nego o konjima. U Kini su toga itekako svjesni, pa su odlučili da ponude model koji jednim detaljem izlazi iz okvira svega viđenog.

Ime mu je Byton, tačnije M-Byte, a njegov je najveći. Naravno, mislimo na ekran koji ovdje zauzima cijeli kokpit. To je prvi serijski automobil s digitalnim kokpitom od nevjerovatnih 48 inča. I ide u proizvodnju, a ponudiće ga i Evropi.

Plan je sledeći. Kineski startup planira da prve primjerke ponudi polovinom iduće godine kineskoj publici, a onda će koji mjesec kasnije pokušati i na evropskom tlu. Prve narudžbine u Evropi će početi da se primaju iduće godine.

Byton je trenutno u velikoj trci s vremenom. Fabrika u Nanjingu još nije završena, a do sada je već primio 50.000 rezervacija.

Ovako veliki interes ne treba da čudi jer ovaj SUV na papiru nudi zaista puno. Osim ogromnog ekrana tu su još dva dodatna, 7 i 8-inčni. Multimedija je potpuna i uključuje glasovno upravljanje, kao i upravljanje gestovima. Početna verzija ima elektromotor od 272 KS, koji pokreće zadnje točkove, a sa 72 kWh baterijama ima domet od 360 km. Postoji i 4WD verzija s dva elektromotora (408 KS) i 95 KWh baterijama uz domet od 435 km. I naravno, podržava sve punjače uključujući onaj od 150 kW.

I sada ono najbolje, najavljena je početna cijena na evopskom tržištu od 45.000 eura.

 

index.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW