info@autonovosti.com
ferrari v12
Novosti

Ferrari ne odustaje od V12 motora u svojim automobilima

216pregleda

Novi emisioni standardi sve više potiskuju atmosferske motore velikih zapremina iz ponude proizvođača sportskih automobila.

Ipak, u Ferrariju tvrde da će ostati vjerni V12 atmosfercima koliko god je to moguće, prenosi B92.

Najnoviji model 812 GTS ispod haube krije poznati 6.5-litarski V12. Iako je ovaj agregat praktično preuzet iz Ferrarija 812 Superfast, italijanski proizvođač uspio je da ga učini ekološki prihvatljivijim zahvaljujući ugradnji filtera sitnih čestica u izduvnom sistemu.

U Ferrariju ističu da će se boriti za V12 motore i da imaju razne ideje za njihov budući razvoj kako bi zadovoljili strože ekološke norme, ali i zahtjeve za smanjenjem nivoa buke koji su sve više prepreka opstanku ovih moćnih mašina.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW