info@autonovosti.com
Novosti

Renault ulaže milijardu eura u fabriku električnih auta

884pregleda

Francuski proizvođač automobila Renault je najavio da će uložiti više od milijardu eura u proširenje kapaciteta za proizvodnju električnih automobila u Francuskoj. Pogon za proizvodnju modela Zoe u gradu Flinsu zapadno od Pariza će udvostručiti maksimalni proizvodni kapacitet novom modernizovanom verzijom tog električnog automobila srednje veličine, objavila je kompanija.

Fabrika u Douaiju na sjeveru zemlje će biti opremljena za proizvodnju električnih automobila baziranih na novoj arhitekturi koju će dijeliti s japanskim partnerom Nissanom.

“Zahvaljujući našim ubrzanim ulaganjima u Francuskoj u proizvodnju električnih automobila, naši francuski industrijski pogoni će postati konkurentniji i atraktivniji”, naglasio je predsjednik Uprave i izvršni direktor Renaulta Carlos Ghosn. On je ujedno predsjedavajući Uprave Nissana i Mitsubishi Motorsa i prvi čovjek tročlanog saveza tri kompanije.

Fabrika u Cleonu će utrostručiti kapacitet za proizvodnju električnih motora, dok će pogon u Maubeugeu biti opremljen za proizvodnju novog modela kombija Kangoo, uključujući i njegovu električnu verziju.

Direktoru Renaulta 7,4 miliona eura kompenzacije za 2017. godinu

Akcionari Renaulta su dali “zeleno svjetlo” da se predsjedniku i izvršnom direktoru kompanije Carlosu Ghosnu isplati kompenzacija u visini od 7,4 miliona eura za 2017. godinu, u trenutku kada ta kompanija razmatra još bližu saradnju sa partnerskim Nissanom.

Investitori su podržali reizbor i novi četvorogodišnji mandat Ghosna na funkciji direktora kompanije, i isplatu kompenzacije za prošlu godinu povrh 9,2 miliona eura koliko mu je isplaćeno tokom poslednje godine na čelu Nissana, prenosi Rojters.

 

tanjug.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW