info@autonovosti.com
porsche-911-singer
AutomobiliZanimljivosti

Restaurirani Porsche 911 od 1.8 miliona eura dolazi u Ženevu

124pregleda

Za ovaj model je zaslužan Scott Blatner, automobilski entuzijasta koji je prije nešto više od dvije godine zatražio od kompanije Singer iz Kalifornije da njegov Porsche 964 modifikuje s ciljem poboljšanja performansi i voznih karakteristika.

Singer se za tu priliku udružio s Williams Advanced Engineeringom, a rezultat je, kako u kompaniji kažu, najnapredniji vazduhom hlađeni Porsche 911. Zvanično ime projekta je DLS (Dynamics and Lightweight Study), a kao što samo ime govori naglasak je stavljen na što bolje performanse i reduciranje ukupne mase.

 

Ispod poklopca se nalazi 4,0 litarski atmosferski motor snage čak 500 KS. Kada tome dodate činjenicu da su prilikom izrade korišćeni materijali poput ugljeničnih vlakana, magnezijuma i titanijuma pa ukupna masa iznosi tek 990 kg, jasno je za šta je sve ovaj model sposoban.

porsche-911-singer

Uz izmjene na oslanjanju, tu su i BBS magnezijumske felne od 18 cola uparene s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Da, mjenjač je ručni s potpisom kompanije Hewland, a vlasnik bira postavke.

A da stvar bude bolja, ovo je samo jedan od planiranih 75 primjeraka. Naime, nakon realizacije prvog projekta, kompanije su shvatile da postoji potražnja i nastavljaju s restauracijama i doradama ovog modela.

Ovaj projekat nosi cijenu od 1,8 miliona dolara! To je više od 14 potpuno novih Porschea 911 992. Posjetioci salona u Ženevi će imati priliku da vide ovaj prilično rijedak i papreno skup model na štandu Michelina u Ženevi.

porsche-911-singer

 

jutarnji.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.