info@autonovosti.com
Rimac C_Two
AutomobiliNovosti

Rimac C_Two

1.9Kpregleda

Rimac C_Two, koji je, kao što mu i ime govori, drugi model ove hrvatske kompanije, a čiji elektromotori nude ukupnu snagu od čak 1.914KS uz 2.300 Nm obrtnog momenta. Takođe, ujedno je predstavljen i novi logo kompanije.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Konačno su poznate sve informacije o novom modelu koji nam dolazi iz Svete Nedjelje, a riječ je naravno o električnom monstrumu Rimcu C_Two. Ovo je drugi vlastiti model iz te firme, a trebalo bi da bude proizveden u 150 primjeraka, a ne sumnjamo da će se lako i brzo prodati.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Osim toga, ipak je riječ o potpuno novom električnom automobilu, koji nema nikakvih djelova preuzetih s modela Concept One, a nudi ukupnu snagu od čak 1.914KS uz 2.300 Nm obrtnog momenta koju daju četiri elektromotora. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 96 km/h od samo 1,85 sekundi, odnosno od 0 do 100 km/h za 1,97 sekundi i za maksimalnu brzinu od 412 km/h uz specijalno dizajnirane Pirelli gume.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Oslanjanje je i na novom modelu aktivno, svi točkovi skreću, a uz mnogobrojne senzore po čitavom automobilu, ugrađeno je i 8 kamera.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Osim gotovo dvostruko veće snage, model Rimac C_Two nudi i bateriju koja bi trebalo da bude dovoljna za 650 km, a koja je postavljena u centralnom dijelu kabine i proteže se od naprijed, pa sve do zadnjeg dijela gdje dodatno dobija na svojoj širini.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Vrijeme punjenja baterije je 30 minuta do 80% napunjenosti na brzim punjačima. Novi model sada dolazi sa vazdušnim jastucima za vozača i suvozača.

Rimac C_Two

Rimac C_Two sada ima dužu karoseriju od 4750 mm, visina je 1208 mm a širina 1986 mm i zbog toga će najviše profitirati putnici jer će sada vožnja biti puno prijatnija u prostranijem enterijeru. Tome će pomoći i potpuno nova unutrašnjost u kojoj ćete pronaći novi infotainment sitem, a centralni ekran je sada veći i postavljen vodoravno.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Jedna od važnijih stvari je i to što će Rimac C_Two nuditi autonomnu vožnju 4. nivoa! To znači da automobil može sam da skreće i koči, ali taj sistem je još uvijek u razvoju.

Rimac C_Two Rimac C_Two

Ne treba zaboraviti ni početnu cijenu za Rimac C_Two od 1.700.000 ezra, a svih 150 primjeraka će se proizvesti isključivo u Hrvatskoj.

 

vidiauto.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW