info@autonovosti.com
Novosti

Rimac i Hyundai zajedno rade na projektu hiperautomobila

931pregleda

U maju su Hyundai i Kia, s oko 80 miliona eura, postali jedni od glavnih ulagača u Rimac Automobile i jedan od suvlasnika ove kompanije.

Saradnja na razvoju novih tehnologija i atraktivnih automobila je već počela, kako svjedoči šef istraživanja i razvoja u Hyundaiju, Albert Biermann. On je ekskluzivno za američki portal CarBuzz na sajmu automobila u Frankfurtu potvrdio da Rimac i Hyundai rade na električnom superautomobilu.

“Supertajni projekat s Rimcem biće proizveden u veoma ograničenoj seriji”, izjavio je Biermann. Prilikom potpisivanja ugovora o ulaganju iz Hyundaija su najavili da će jedan od ciljeva saradnje biti “razvoj električnog sportskog automobila sa centralno smještenim pogonom sportske marke Hyundai N”. Druga najava se ticala hibridnog vozila visokih performansi s pogonom na vodonik i električni pogon.

Biermann je dodatno poručio i da je nedavno posjetio Rimčevu kompaniju u Svetoj Nedelji i da je za sada veoma zadovoljan plodnom saradnjom. “Nivo tehnologije u Rimcu je veoma visok. U skladu je s našim vjerovanjem da ništa nije nemoguće”, dodao je. Najnovijom izjavom sa na Facebooku pohvalio i Mate Rimac, dodavši da je Biermann u Hyundai došao iz uglednog “M” odeljenja BMW-a, te da pod njime sada radi oko 20.000 inženjera.

Hyundai je inače prošle godine predstavio Genesis Essentia Concept (na naslovnoj slici), pa špekulacije govore da bi ovaj tajni projekat mogao da bude razvoj nekog proizvodnog modela na bazi tog koncepta.

 

bug,hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW