info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Rozberg je platio porez

603pregleda

Kako prenosi Beta, advokat vozača Formule 1 Nika Rozberga rekao je danas da je njegov klijent pravilno plaćao porez i da je koristio ofšor kompaniju “isključivo iz razloga odgovornosti”.

Njemačka televizijska stanica NDR prenijela je da advokatska firma iz Paname Mosak Fonseka upravlja kompanijom Ambišis Grup (Ambitious Group Ltd), koja ima ugovor sa vozačem Mercedesa Rozbergom za “usluge vozača”.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara je na osnovu dosijea procurjelih iz panamske firme Mosak Fonseka sproveo istragu o ofšor poslovanju svjetske elite i utajama poreza. Rozbergov advokat u Njemačkoj Kristijan Šerc rekao je da negov klijent nije iskoristio kompaniju sa Djevičanskih ostrva kako bi utajio porez. “Po pitanju poreza, gospodin Rozberg se ponašao pravilno, u svakom pogledu”, rekao je advokat.

On je dodao da je Rozberg prijavljen u Monaku zbog manjeg poreza i da mu sva primanja tamo stižu.

 

Pogledajte koliko zarađuju vozači Formule 1

 

Beta .rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW