info@autonovosti.com
andrew bagnall mclaren
Automobili

Samo dva na svijetu

714pregleda

Sa 106 proizvedenih jedinica, od kojih 64 mogu da se legalno voze po javnim saobraćajnicama, klasični McLaren F1 je svakako veoma rijedak prizor na putevima. Međutim, primjerak koji je ta kompanija izabrala da predstavi javnosti povodom 25 godina od lansiranja modela F1, je izuzetan – jedan je od samo dva takva u svijetu.

andrew bagnall mclaren

Riječ je o automobilu sa specifičnim aerodinamičkim dodacima, koji povećavaju stabilnost vozila pri velikim brzinama. U odnosu na regularnu verziju, ovaj F1 ima poseban, fiksirani zadnji spojler, masivniji prednji spliter, kao i još neke manje dodatke na prednjem dijelu karoserije.

andrew bagnall mclaren

Osim toga, automobil ima i veće točkove od standardnih, dorađeno oslanjanje i što je još važnije, trkački modifikovan motor sa LM specifikacijama koji se vrti na 1.000 obrtaja više nego “obični” V12 i isporučuje 680 ks.

andrew bagnall mclaren

Vlasnik ovog izuzetnog McLarena F1 je Andrew Bagnall, novozelandski biznismen i amaterski vozač trka. Njegov mezimac ima šasiju sa brojem 18, a za razliku od mnogih kolekcijonara klasičnih supersportskih automobila, Andrew svoj F1 vozi bar jednom mjesečno – i kaže da u tome uživa.

andrew bagnall mclaren

Ovaj Novozelanđanin u svojoj garaži ima i novi McLaren P1, ali tvrdi da mu je klasični F1 mnogo draži.


Pogledajte i VIDEO:

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW