info@autonovosti.com
Škoda Kodiaq RS
AutomobiliNovosti

Škoda Kodiaq RS

1.39Kpregleda

Škoda je u proteklom periodu sa brojnim teaser slikama i crtežima najavljivala da će početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu promovisati i Kodiaq RS, ali je sada čekanju konačno došao kraj.

Ovdje prvo treba podsjetiti da je Kodiaq RS još u junu na Nirburgringu postavio novi rekord za SUV vozila sa sedam sjedišta (automobil će takođe biti dostupan i u varijanti sa pet sjedišta).

Škoda Kodiaq RS

Kodiaq RS je tada ovu njemačku stazu prošao za 9 minuta i 29.84 sekunde, a za volanom je bila već legendarna Sabine Schmitz.

Pod haubom Kodiaqa RS je 2.0 BiTDI dizelaš sa 176 kW/240KS i 500 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa sedmostepenim DSG mjenjačem sa dvostrukim kvačilom i uz pogon na sva četiri točka (do 100 km/h ubrzava za 7,0 sekundi i može do maksimalnih 220 km/h).

Fabrika navodi da je prosječna potrošnja goriva samo 6,0 l/100 km, dok emisija CO2 iznosi 157 grama po km.

Naravno, uz snažan motor idu i aerodinamički paket, crna maska, full LED svjetla, novi točkovi od 20 inča, sportski izduvni sistem sa dvije izduvne cijevi (ističe se i Dynamic Sound Boost sistem koji pojačava zvuk motora u zavisnosti od izabranog, četiri moda vožnje), pa modifikovano oslanjanje, adaptivni DCC sistem (Dynamic Chassis Control), jače kočnice, crvena kočiona kliješta i dotjerani enterijer sa sportskim sjedištima i volanom kao i digitalnom instrument tablom.

Takođe, Kodiaq RS je dobio i redizajnirani RS logo sa crvenom i srebrnom bojom.

Škoda Kodiaq RS

Njemački mediji procjenjuju da bi Kodiaq RS kod njih trebalo da košta oko 46.000 eura.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW