info@autonovosti.com
Novosti

Škoda napravila 20-milioniti auto

808pregleda

Češki proizvođač stigao je do još jednog značajnog jubileja u svojoj istoriji dugoj više od jednog vijeka.

Jubilarno, 20-milionito vozilo koje je sišlo sa proizvodnih traka ove kompanije je primjerak SUV-a Karoq, najnovijeg modela u gami Škode.

Iako izrađuje automobile još od 1905, češki proizvođač doživio je nevjerovatnu ekspanziju tek od 1991, kada je postao dio Volkswagen grupe. Naime, od 20 miliona proizvedenih automobila, Škoda je čak 15 miliona napravila u poslednjih 25 godina.

Jedna od najstarijih auto-kompanija na svijetu, počela je da izrađuje motorna vozila u osvit 20. vijeka. U periodu kada je 1905. startovala proizvodnja u fabrici Mlada Boleslav, već je bilo evidentno da automobil polako preuzima primat nad ostalim individualnim prevoznim sredstvima.

Ubrzo je uslijedila masovna proizvodnja motornih vozila, koju je prihvatila i Škoda.

Danas, kada je automobilska industrija ponovo pred radikalnim promjenama, češka kompanija se polako orijentiše ka vozilima na električni pogon i samovozećim automobilima.

Škodina “Strategija 2025” odgovor je na izazove koje donosi budućnost, a podrazumijeva postepenu elektrifikaciju automobila ovog proizvođača i lansiranje 5 čisto električnih modela do 2025. godine.

Uvod u nove modele na struju predstavlja koncept Vision E, koji je prikazan na nedavno završenom sajmu automobila u Frankfurtu.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW