info@autonovosti.com
Novosti

Smrt u Teslinom Modelu S: Vozač nije poštovao ograničenje brzine

935pregleda

Čovjek koji je u junu poginuo u saobraćajnoj nesreći vozeći Teslin Model S kretao se nedozvoljenom brzinom prije nego što se zabio u prikolicu na američkom autoputu, saopšili su istražitelji u utorak.

Podaci koju su skinuti sa automobila pokazuju da se vozilo kretalo brzinom 120 kilometara na sat dok je na tom dijelu puta maksimalna dozvoljena brzina 105 kilometara na sat. Stradali vozač je za vrijeme nesreće koristio Teslin autopilot koji uključuje autonomno kretanje uz praćenje horizontalne signalizacije i okoline.

Automobil se zabio u prikolicu pod uglom od 90 stepeni uništivši gornji dio električnog vozila koje je kasnije preletjelo na drugu stranu.

Kompanija Tesla zajedno sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja na autoputevima ranije su izdali saopštenje u kome je naglašeno da autopilot nije uspio da prepozna prikolicu zbog činjenice da se njena boja podudarala sa bojom dnevne svjetlosti.

Autopilot nije primjetio vozilo s prikolicom pa nije aktivirao kočnice. Takođe, ni vozač najvjerovatnije nije primjetio prepreku na putu. Tesla Motors je više puta napomenuo da autopilot nikada ne smije biti razlog za potpuno opuštanje vozača koji u svakom momentu mora biti spreman da preuzme kontrolu nad autom.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW