info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Specijalna izdanja knjiga u čast vijeka postojanja Bentley-a

441pregleda

Bentley će svoj 100. rođendan obilježiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije koja će se štampati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašena dijamantima

Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obilježava vijek postojanja, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje. Riječ je o specijalnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva prvih 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obilježili vijek postojanja ovog brenda.

U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim tiražima. “Centenary Edition” biće štampana u svega 500 primjeraka, a kupci će moći da biraju između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila.

Još ekskluzivnija je verzija nazvana “Mulliner Edition”, s obzirom da će biti štampana u samo 100 primjeraka. Ova varijanta kjnige moći će da se naruči u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biće spakovana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminijuma od kojeg Bentley pravi djelove svojih motora. Poseban kuriozitet je što su djelovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom sa pneumatika modela Bentley Speed 8, pobednika na trci Le Man 2003. godine. Za kupce ovog izdanja obezbijeđena je i besplatna tura kroz fabriku u kojoj se prave Bentley automobili.

Na prvoj stranici svake od knjiga iz izdanja “Centenary Edition” i “Mulliner Edition” biće odštampana fotografija kupca sa svojim Bentley-jem (podrazumijeva se da će ove knjige moći da nabave samo vlasnici automobila prestižnog brenda) i osnovne informacije o vlasniku, pa će praktično svaki primjerak knjige biti unikatan.

Na kraju, Bentley je predvideo i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti štampana u svega 7 primjeraka. Ovo izdanje nazvano “Carat Edition” biće ukrašeno dijamatima i koštaće čak 260.000 dolara, što je više i od cijene nekih modela tog britanskog proizvođača.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW