info@autonovosti.com
Sprinter 6x6
Komercijalna vozila

Sprinter sa 6×6 pogonom

634pregleda

Firma Oberaigner je Mercedesov partner u verziji posebnih modela dostavnih vozila s pogonom na sve točkove, a najnoviji primjer je vrlo zanimljivi troosovinski Sprinter sa 6×6 pogonom.

Sprinter 6x6

Oberaigner 6×6 je ultimativni dostavnjak s ekstremnom trakcijom, velikom nosivošću i velikim off road mogućnostima. Ukupna masa vozila je 7 tona, a nosivost oko 4 tone. Tri pogonske osovine i pet blokada diferencijala (dve uzdužne i tri poprečne) čine ga nezaustavljivim u svim uslovima i vrstama podloge.

Sprinter 6x6

Pogon se dijeli 33:67 % između prednje i zadnje osovina, te dio koji ide nazad još 60:40 %. Za pogon se koristi 3.0 V6 CDI motor snage 140 kW (190 KS) i 440 Nm dok se snaga prenosi preko 5-brzinskog automatskog mjenjača. Najveća brzina je elektronski limitirana na 100 km/h.

 

smagazin.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW