info@autonovosti.com
SSC Tuatara
AktuelnostiNovosti

SSC Tuatara sa 1.750 konja

531pregleda

Kompanija SSC North America je na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance u SAD-u konačno i zvanično promovisala serijsku verziju njihovog superautomobila Tuatara, koji je inače kao koncept predstavljen još 2011. godine.

Automobil je ime dobio po gušteru sa Novog Zelanda, a ako sve bude išlo po planovima (do sada su nekoliko puta odlagani zbog nedostatka finansija), SSC North America bi sa Tuatarom mogao da pokuša da obori svjetski brzinski rekord za produkcijska vozila.

Po zvaničnim informacijama, Tuatara ima 5,9 litarski twin-turbo V8 motor sa 1350KS (odnosno 1750KS na flex fuel), dok podaci o performansama još nisu saopšteni.

Kako bilo, ovaj 1247 kg teški automobil (zahvaljujući karoseriji i točkovima od ugljeničnih vlakana) ima zadnji pogon i sedmostepeni mjenjač, a koeficijent otpora vazduha iznosi 0,279.

SSC Tuatara

Što se dimenzija tiče, Tuatara je dugačak 442 cm, širok 200 cm, visok 110 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 267 cm, dok su točkovi od 20 inča (gume Michelin Pilot Sport Cup 245/35 naprijed i 345/25 pozadi).

 

autoblog.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW