info@autonovosti.com
thor trucks et-one
KamioniNovosti

Thor ET-One električni kamion

1.58Kpregleda

Kompanija Tesla je prošlog mjeseca i zvanično predstavila svoj električni Semi kamion koji će, ako sve bude išlo po planu, u proizvodnju krenuti 2019. godine.

thor trucks et-one

Iste godine na tržište treba da stigne još jedan američki električni kamion, i to ET-One iz kompanije Thor Trucks iz Los Anđelesa.

thor trucks et-one

ET-One je za sada predstavljen u formi prototipa, dok će serijski model po navodima proizvođača sa jednim punjenjem baterija imati autonomiju do 300 milja (483 km), i to pod punim opterećenjem (sa 40 tona tereta).

thor trucks et-one

Thor Trucks najavljuje da će ET-One biti dostupan u verzijama sa do 700KS, dok će njegova cijena iznositi oko 150.000 američkih dolara.

thor trucks et-one

thor trucks et-one

Takođe, Thor Trucks obećava da će ET-One imati za 60 odsto manje troškove održavanja po milji u odnosu na konvencionalne dizel kamione, kao i 70 odsto manje troškova za gorivo po milji.

thor trucks et-one

thor trucks et-one

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW