info@autonovosti.com
Tuareg
Automobili

Tuareg preko zaleđenog Bajkalskog jezera

999pregleda

VW Tuareg je postavio rekord u najvećoj prosječnoj brzini tokom vožnje duge 1.000 km po zaleđeom jezeru Bajkal.

Ruska knjiga rekorda je i zvanično prihvatila ovaj rezultat i ocijenila ga kao najbolji (kada su standardni automobile u pitanju). Testiranje po zaleđenom jezeru Bajkal je obavljeno 21. Marta. Tuareg je pod haubom imao dobro poznatu V6 dizel jedinicu sa 201 KS a automobil je bio ojačan i Off-Road paketom uz korišćenje Michelin Latitude X-Ice North 2+ guma.
Posada je prevalila put od 1.037 km za 19 časova i 16 minuta, što znači ostvarenu opštu prosečnu brzinu od 46 km/h, mjereno GPS-om. Automobil se zaustavljao samo u slučajevima slabe vidljivosti i kada je trebalo dopuniti rezervoar.
“Prešli smo skoro cijelo jezero Bajkal, prešli ledene pukotine i snijeg a vrijeme se mijenjalo 24 puta u jednom danu”, izjavio je vozač Andrey Leontyev.
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW