info@autonovosti.com
Aktuelnosti

U aprilu mjesecu Volkswagen Golf i dalje najprodavaniji model u Evropi, dok je Duster najpopularniji SUV

727pregleda

Do prije nekoliko godina rumunska Dacia je bila automobil za izbjegavanje, mnogi to i danas čine, ali trenutno rumunski proizvođač ima dva modela među deset najprodavanijih u Evropi, a jedan je lider u svom segmnetu.

Naime, Dacia Duster je bio najprodavaniji krosover u aprilu na “Starom kontinentu” i među deset najprodavanijih modela ukupno uz potkompaktni Sandero. Prema rezultatima analitičke agencije JATO Dynamics, Duster je postao lider u SUV segmentu u Evropi sa 18.593 prodate jedinice.

Međutim, najpopularniji automobil na kontinentu je i dalje Volkswagen Golf koji je u četvrtom mjesecu, aktuelne sedme generacije prodat u 35.452 primjerka.

Na drugoj poziciji je Renault Clio sa 29.998, dok je treći na “postolju” još jedan Volkswagen – Polo sa 22.637. Sa više od 20.000 prodatih jedinica su još Ford Focus i Dacia Sandero, a iza njih su Peugeot 208, Škoda Octavia, Ford Fiesta, Citroen C3, te pomenuti Sandero. Iza Dustera u segmentu krosovera su VW Tiguan, Renault Captur, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, VW T-Roc.

Što se tiče pogonskog goriva, dizeli se sve manje traže. Dok benzinci drže 59 odsto tržišta, dizeli su na tek 32%, što je pad od 4% u odnosu na isti period prošle godine.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW