info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

U Ženevi debitovao prvi vijetnamski automobil Vinfast Lux V8

Vinfast Lux V8
654pregleda

Vinfast je prvi vijetnamski proizvođač automobila. Na sajmu u Ženevi su predstavili svoj SUV model koji nosi naziv Lux V8. Ovaj model predstavlja unapređeniju varijantu Lux SA2.0 modela koji smo imali priliku da vidimo na sajmu automobila u Parizu u oktobru prošle godine.

Pokretanje proizvodnje se planira u toku ovog mjeseca. Vinfast će za Lux A2.0 i Lux AS2.0 SUV koristiti platforme sa prethodne generacije modela serije 5 i SUV-a X5.

Pod haubom modela Lux V8 se nalazi 6,2-litarski V8 motor, snage 455 konja i obrtnim momentom od 624 Nm. Maksimalna brzina koju će Lux V8 moći da postigne je 300 km/h.

Na eksterijeru dominiraju crna boja sa hromiranim sivim detaljima, kao i točkovi od 22″, što doprinosi atraktivnijem izgledu ovih automobila. Tu su takođe i kočiona kliješta u crvenoj boji. Pozadi se nalaze četiri završetka izduva.

Enterijer obiluje detaljima od ugljeničnih vlakana. Sjedišta su presvučena finom kožom. Instrument tabla je digitalna, dok se na centralnoj armaturi nalazi veliki infotainment ekran dijagonale 10,4 inča, koji dosta podsjeća na one iz novijih Volvo vozila.

Vinfast Lux V8 će se pojaviti u prodaji 2020. godine i to u ograničenoj količini.

Vinfast Lux V8


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW