info@autonovosti.com
AutomobiliZanimljivosti

Unikatna zvijer – Mercedes 190 E za 150.000 eura

544pregleda

Vrh ponude Mercedesa 190E po mnogima je 2.5-16V EVO II koji je proizveden u 502 primjerka, a danas mu cijene lete u nebo (nedavno je jedan prodat za 279.000 dolara). Ipak, ako želite još rjeđi primjerak – evo rješenja. Na Fast Classicsu je ovih dana osvanuo jedinstveni Brabus 3.6S Lightweight. Reč je o modelu koji je prvi put predstavljen kao prototip 1988. godine. Kodno ime je bilo 190E 3.6S.

U kompaniji su željeli da pomjere granice pa tako automobil nije imao klimu, zvučnu izolaciju ni zadnju klupu.

Iako je riječ o fantastičnom konceptu, kupci Brabusa su navodno tražili da se ipak ugradi klima i vrati zadnja klupa. Vlasnici su odlučili da udovolje tim željama pa je tako od pomenutog prototipa nastao prvi Brabus 190E 3.6-24 (bez dodatka “Lightweight). Iako se mislilo da “Lightweight” verzija nikad neće zaživjeti, 2008. godine PR Brabusa Sven Gramm odlučuje da oživi legendu. Kao baza je uzet 190E 2.6E koji je u sledećih 10 mjeseci dorađivan.

Zapremina motora je povećana na 3.6L a snaga je 286KS – dovoljno da potjera Brabus 3.6S Lightweight do stotke za 6,3 sekunde i do maksimalnih 254 km/h! To je brže i od ikone – modela Evo II! Za odlično držanje na putu se brinu Bilstein amortizeri i Eibach opruge.

Baš kao i na originalnom prototipu, zadnje klupe nema budući da je sve podređeno performansama. Jedinstveni primjerak sada traži novog vlasnika. Cijena je očekivano prilično visoka i iznosi 150 hiljada eura, što i ne čudi s obzirom na to da kupac dobija ekskluzivni model vrhunskih performansi.

 

jutarnji.hr

 

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW