info@autonovosti.com
Volkswagen Golf GTI Aurora i Golf R Variant FighteR
Automobili

Volkswagen Golf GTI Aurora i Golf R Variant FighteR

1.09Kpregleda

Na ovogodišnje 38. okupljanje ljubitelja brzih Golfova koje se održava u austrijskom gradu Reifnitzu pored jezera Wörthersee, Volkswagen je stigao s jedinstvenim modelima Golf GTI Aurora i Golf R Variant FighteR.

Volkswagen Golf GTI Aurora i Golf R Variant FighteR

Volkswagen je pored živopisnog austrijskog jezera Wörthersee prošle godine premijerno predstavio konceptni Golf GTI TCR koji je nekoliko mjeseci nakon toga dobio i svoje produkcijsko izdanje, a na ovogodišnje izdanje ljubitelja brzih Golfova stigli su sa dva konceptna modela koje su kreirali timovi VW-ovih mladih inženjera i dizajnera u Wolfsburgu i Zwickauu.

Volkswagen Golf GTI Aurora i Golf R Variant FighteR

Iz Wolfsburga je stigao Golf GTI Aurora čiji dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski motor raspolaže sa 380 konjskih snaga. Prenos snage na prednju osovinu se obavlja posredstvom 7-stepenog DSG mjenjača.

Karoserija automobila je u kombinaciji crne i Nardo sive boje, a sve je dodatno začinjeno zelenim detaljima. Umjesto zadnjih sjedišta prostor je iskorišten za ugradnju elemenata 3.500-vatnog audio sistema.

Zwickau tim je u Reifnitz stigao s dorađenim modelom Golf R Variant, a iza naziva FighteR se krije dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski motor koji na obije osovine posredstvom 7-stepenog DSG mjenjača isporučuje 400 konjskih snaga.

Zahvaljujući novim karoserijskim komponentama superbrzi dvobojni karavan je šest cm širi od standardne verzije, a signalna svjetla na krovu i u masci hladnjaka sugerišu da bi mogao da bude korišćen kao bezbjednosni automobil na stazi.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW