info@autonovosti.com
Volvo Concept 26
Novosti

Volvo: Potpuno samovozeći automobil do 2021.

917pregleda
Kako piše B92, Volvo planira da u roku od pet godina proizvede automobil koji će moći da saobraća autoputem bez pomoći vozača.

U ranoj fazi projekta, švedski proizvođač će već 2017. na putevima u okolini Geteborga, Londona, ali i u Kini, započeti testiranja u kojima će u svakoj od zemalja učestvovati po 100 prototipova vozila sa auto-pilotom. Za razliku od nekih drugih kompanija koje razvijaju slične sisteme, automobile neće voziti inženjeri i zaposleni u Volvou, već obični ljudi, vlasnici automobila ove marke.

Kako piše Autonews, Volvo je još uvijek u potrazi za partnerom koji će mu pomoći da dostigne zacrtani cilj u roku od pet godina.

“Naša je ambicija da do 2021. imamo vozilo koje će potpuno automatski moći da saobraća autoputem”, rekao je prvi čovjek Volvo-a, Hokan Samuelson, i objasnio da im je za tako nešto potreban partner jer “auto-kompanija nije u stanju da samostalno razvije tehnologiju auto-pilota”.

S obzirom da Volvo ima reputaciju proizvođača izuzetno bezbjednih automobila, očekuje se da će kompanija prilikom implementacije ove tehnologije izbeći potencijalne rizike i da neće ništa prepusti slučaju.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW