info@autonovosti.com
VW Golf GTI TCR
AutomobiliNovosti

VW Golf GTI TCR

508pregleda

Volkswagen je premijerno predstavio model Golf GTI TCR. Riječ je o automobilu legalnom za vožnju po javnim putevima koji je inspirisan TCR modelom.

VW Golf GTI TCR je u gami kompanije pozicioniran između modela Golf GTI Performance i Golf R. Njegov dvolitarski četvorocilindraš razvija 286 konjskih snaga (213 kW). To je za 44 konjskih snaga više od modela GTI i za samo 10 konjskih snaga manje nego što razvija Golf R.

Agregat je povezan sa sedmostepenim DCT mjenjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkovima. Zahvaljujući tome Golf GTI TCR iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h.

Novi Golf GTI TCR je pretrpio izvjesne modifikacije na spoljašnjem dizajnu. Tu prije svega mislimo na novi prednji spliter, nastavke pragova, spojler na krovu i difuzor. Tu su i felne veličine 18 cola, crni poklopci retrovizora, LED farovi i drugo.

Klijenti mogu odabrati i grafiku pčelinjeg saća za bočne panele, crni krov i poklopce retrovizora od ugljeničnih vlakana. Na raspolaganju im je i nekoliko opcionih paketa opreme. Prvi dolazi sa DCC adaptivnim vješanjem, sportskim orpugama i felnama veličine 19 cola. Drugi dolazi sa ovim što je navedeno i opcijom zaključavanja točkova (protiv krađe).

VW Golf GTI TCR

Otvaranjem vrata se na asphalt ispod njih projektuje TCR logo. U kabini se ističu sportska sjedišta i ekskluzivni sportski volan. Čitavom kabinom dominiraju crveni detalji.

VW Golf GTI TCR

Novi VW Golf GTI TCR je već dostuapn za poručivanje, a početna cijena je 38.950 eura. Cijena je tačno na sredini između cijena modela Golf GTI Performance (33.625 eura) i Golf R (41.175 eura. Opcioni paketi koštaju dodatnih 2.350 i 3.200 eura.

 

vrelegume.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW