info@autonovosti.com
Lynk & Co 01
Uncategorized

Za 137 sekundi rasprodato 6.000 primjeraka SUV-a Lynk & Co 01

755pregleda

Nova automobilska marka Lync & Co, nastala u saradnji Geelyja i Volvoa, krenula je s prodajom na najvećem automobilskom tržištu, pa je za samo 137 sekundi rasprodala kompletnu inicijalnu seriju svog prvog vozila – SUV-a 01.

Lynk & Co 01

Geely je Lync & Co cjenovno smjestio između svojih i Volvo automobila, a automobil se pravi na modularnoj platformi koju dijeli s Volvoom XC40.

Lynk & Co 01

Dva automobila takođe dijele motore i elemente prenosa, pa se tako pod poklopcem može naći 1.5 litarski trocilindraš sa 150KS i dvolitarski četvorocilindraš sa 190KS, povezani s ručnim odnosno automatskim šestostepenim mjenjačem. Tu je i prednji odnosno integralni pogon, kao i automatizovani sedmostepeni mjenjač s dvostrukim kvačilom za verzije s pogonom 4×4.

Lynk & Co 01

Ovdje sličnosti prestaju jer Lync & Co 01 ima samo jedan, najbogatiji nivo opreme. Kinezi će takođe pokušati da ga prodaju direktno putem interneta, na sličan način na koji Tesla to čini sa svojim automobilima.

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01

Na kineskom tržištu automobil košta, u zavisnosti od motora i mjenjača, od 158.800 do 202.800 juana (od 20.270 do 25.890 eura).

Lynk & Co 01

Evropski primjerci Lync & Co 01 će se praviti u belgijskom Gentu, rame uz rame s Volvoom XC40, a u prodaju bi treebalo da krene 2019.

Lynk & Co 01

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW