info@autonovosti.com
Komercijalna vozila

Za kamione Mercedes-Benz djelovi iz 3D štampača

1.51Kpregleda

Originalni rezervni djelovi za Mercedes-Benz kamione mogu da se naruče i isporuče čak i nakon mnogo godina i taj je proces dugogodišnja realnost. U skladu s inovativnošću brenda, Mercedes-Benz Trucks učinio je sledeći korak koristeći najnovije 3D procese štampanja plastičnih rezervnih djelova.

Upotrebom 3D tehnologije štampe, Mercedes-Benz je učvrstio svoju pionirsku tehnološku ulogu među svjetskim proizvođačima kamiona.

mercedes 3d

“U skladu s našim sloganom ‘kamioni kojima možete da vjerujete’, postavili smo iste kriterijume za pouzdanost, funkcionalnost i trajnost za rezervne djelove iz 3D produkcije, kao i za djelove iz konvencionalne proizvodnje”, kaže Andreas Deuschle, iz službe za korisnike i djelove Mercedes-Benz Trucks Division. “Međutim, 3D nudi mnogo više mogućnosti, a to je razlog zašto ćemo brzo da širimo proizvodnju 3D štampanih djelova.”

Danas u je Daimleru u upotrebi više od 100.000 3D štampanih prototipova djelova koji su proizvedeni za potrebe pojedinih odeljenja kompanije.

3dp_inomia_mold_finished-e1455786327669-1080x675

“Mi koristimo bogato iskustvo iz 3D procesa štampanja u pravljenju prototipa”, objašnjava Deuschle. Dostupni rezervni djelovi sastoje od kvalitetnih plastičnih komponenti. Poklopci, odstojnici, vazdušni i kanali za kablove, stezači, nosači i upravljački elementi… samo su neki od primjera proizvodnje djelova uz vrhunski kvalitet omogućen procesom 3D štampanja.

Svaki 3D rezervni dio kupac može da naruči, koristeći poseban broj pod kojim je upisan u katalog rezervnih djelova Mercedes-Benz Trucksa. Dakle, čak i nakon nekoliko decenija, brzo snabdijevanje kupca je obezbijeđeno putem Mercedes-Benz Logističkog lanca snabdijevanja kroz sve prodajne faze – u čitavom svijetu.

3dp_rocketlaunch_Fortus_900mc-e1458943401735

Izazov za poslovanje rezervnim djelovima leži u obezbjeđivanju snabdijevanja čak i za modele koji se više ne proizvode. To znači da raspon takođe uključuje rezervne djelove za koje postoji potražnja u malim količinama svake godine. Proizvodnja im je, dakle, neekonomična jer proizvodna postrojenja i alati često moraju da budu zadržani i održavani godinama. Uz 3D proces izrade ti izazovi su stvar prošlosti, jer svaki 3D rezervni dio je dostupan na zahtjev u kratkom roku u čitavom svijetu. Istovremeno nema skladištenja i mukotrpne prodaje viškova.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW