info@autonovosti.com
Automobili

Genesis G80 2017 (+ VIDEO)

547pregleda
Hyundai je krajem prošle godine startovao sa prodajom sedana G90 (u Južnoj Koreji kao EQ900), prvog modela svog globalnog luksuzog brenda Genesis, ali to je bio tek početak.

genesis-g80-autonovosti.me-1

Genesis će u svojoj ponudi imati više modela, koje će karakterisati najviši standardi koji se tiču performansi, dizajna i inovacija, pri čemu će vozila imati alfanumeričke oznake, i to G90, G80, G70 i tako dalje, u zavisnosti od segmenta.

genesis-g80-autonovosti.me-2

Nakon već pomenutog G90, prije nekoliko mjeseci je na sajmu automobila u Busanu prikazan i sedan G80, u stvari modifikovana verzija Hyundaija Genesis, od koga se razlikuje po dotjeranom prednjem grilu, braniku i svjetlima. U gami motora na južnokorejskom tržištu su 3.8 V6 GDI sa 311KS/397 Nm i Lambda II 3.3 twin-turbo GDI V6 sa 365KS/510 Nm.

genesis-g80-autonovosti.me-3

genesis-g80-autonovosti.me-6

genesis-g80-autonovosti.me-7

Sada stiže i verzija Genesisa G80 za Sjevernu Ameriku, i to sa 3,8 litarskim twin-turbo V6 motorom sa 311KS i 5,0 litarskim V8 agregatom sa 420KS. Oba standardno dolaze sa osmostepenim automatikom i zadnjim pogonom, ali je V6 opciono dostupan i sa 4×4 pogonom.

genesis-g80-autonovosti.me-4

Dio opreme čine i el. podesiva sjedišta (prednja i sa grijanjem), dvozonski klima uređaj, 8-inčni infotainment sistem sa Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnošću, sistemi Lane Departure Warning, Blind Spot Detection i Automatic Emergency Braking, dok se kao opcija između osatlog nude i veći 9.2-inčni ekran i Lexicon audio sistem sa 17 zvučnika.

Pogledajte i VIDEO:
auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW