info@autonovosti.com
Genovation GXE - Corvette na struju
Automobili

Genovation GXE – Corvette na struju

164pregleda

Genovation Cars je biti prisutan na sajmu automobila u Los Anđelesu, i to sa električnim sportski automobilom Genovation eXtreme Electric (GXE).

GXE se bazira na modelu Chevrolet Corvette Z06, od koga se između ostalog razlikuje i po velikom zadnjem spojleru, upadljivom zadnjem difuzoru i točkovima od ugljeničnih vlakana.

Treba pomenuti i Brembo karbon keramičke kočnice, aktivno oslanjanje, kožu i alkantaru u unutrašnjosti, kao i novi infotainment sistem i JBL stereo sa 10 zvučnika.

GXE raspolaže sa 800KS i 949 Nm što je dovoljno da ubrzanje od 0 do 60 milja (96 km/h) traje manje od tri sekunde (najveća brzina bi trebalo da iznosi 354 km/h).

Na raspolaganju će biti sedmostepeni manuelni mjenjač ili osmostepeni automatik, a bez obzira na vrstu transmisije autonomija iznosi 281 km.

U planu je serija od samo 75 komada, pri čemu bi cijena po nekim ranijim najavama trebalo da iznosi 750.000 američkih dolara.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.