info@autonovosti.com
Automobili

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Porsche 911 GT2 RS Clubsport
243pregleda

Mada je najviše pažnje javnosti privukao novi 911 (fabričke oznake 992), Porsche na sajmu u Los Anđelesu takođe prikazuje i najnoviju trkačku 911-icu (serije 991.2).

Ovo je dakle Porsche 911 GT2 RS Clubsport, trkački automobil koji će biti napravljen u seriji od samo 200 primjeraka.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport

Sem aero body paketom (prednji spojler, pragovi, upadljiviji zadnji spojler…), automobil se ističe i masom od samo 1390 kg (krov, hauba i zadnji spojler su recimo od polimera ojačanog ugljeničnim vlaknima), pa volanom od ugljeničnih vlakana, Recaro trkačkim sjedištem, zaštitnim kavezom, klimom, sportskim Chrono satom, Porsche Track Precision Race aplikacijom, sistemom za nadzor pritiska u gumama, sistemom PSM (Porsche Stability Management), traction controlom, kao i kočnicama sa diskovima od 390 mm naprijed i 380 mm pozadi.

Motor je 3,8 litarski twin turbo šestocilindraš sa 700KS, u paru sa sedmostepenim PDK mjenjačem.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.