info@autonovosti.com
Mercedes-AMG GT R Pro
Automobili

Mercedes-AMG GT R Pro

172pregleda

Kao što je nedavno i najavio, Mercedes-AMG je ovogodišnji sajam automobila u Los Anđelesu iskoristio za promociju nove verzije iz GT porodice.

U pitanju je Mercedes-AMG GT R Pro, baziran na modelu GT R, pri čemu su korišćena iskustva i iz GT3 i GT4 trkačkog programa u pogledu izmena koje se tiču oslanjanja, smanjenja mase, aerodinamike i izgleda.

Mercedes-AMG GT R Pro

U paketu su dakle unaprijeđeni aerodinamički paket (prednji spojler, izmijenjeni zadnji spojler, zadnji difuzor…), retrovizori od ugljeničnih vlakana, lagani AMG Performance točkovi u titanium grey izdanju, keramičko-kompozitne kočnice, dotjerano oslanjanje i unaprijeđeno upravljanje.

Motor je 4,0 litarski twin-turbo V8 sa 577KS, a treba reći i da je prototip ovog automobila stazu Nirburgring prešao za 7:04.632 minuta.

Mercedes-AMG GT R Pro

Na kraju, za novu modelsku sezonu su blago dotjerane i druge verzije Mercedes-AMG GT modela.

Vizuelne izmjene se tiču LED prednjih svjetala i maske, drugačijeg zadnjeg difuzora, modifikovanih izduvnih cijevi, novih alu točkova, kao i 12.3-inčne digitalne instrument table i novog volana (AMG GT je naime dobio isti AMG volan kakav ima i AMG GT 4-door coupe, sa zaravnjenim donjim dijelom i presvučen nappa kožom i mikrofiberom).

Automobil sada ima i novi mod vožnje nazvan AMG DYNAMICS.

Mercedes-AMG GT ima 469KS, Mercedes-AMG GT C raspolaže sa 550KS, a Mercedes-AMG GT R sa 577KS.

Mercedes-AMG GT R Pro

Mercedes-AMG GT R Pro

Mercedes-AMG GT R Pro

Mercedes-AMG GT R Pro

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.