info@autonovosti.com
MotocikliZanimljivosti

10 najskupljih motocikala u 2015. godini

2.31Kpregleda

Cijene istorijskih modela, kao i onih koje su vozili poznati, stalno rastu.
Tržište starih motocikala u velikom je uzletu, a prošle je godine na specijalizovanim aukcijama postignuto nekoliko impresivnih rezultata. Zapravo, od 50 najskupljih ikada javno prodanih motocikala, čak ih je 15 našlo kupce upravo u 2015., što svjedoči o zamahu ovog tržišta. Predstavimo ukratko 10 najskupljih. Pogledajte koji su to i njihove cijene.

1. Cyclone Board Track Racer (1915.) – 852.000 $

40875_0

Znalo se da će ovaj motocikl biti aukcijska zvijezda sezone, Cyclone je bila dominantna marka na američkim trkama početkom 20. vijeka, poznato ih je samo šest sačuvanih, jedan primjerak iz 1911. držao je aukcijski rekord 2008. Kao šlag na torti, ovaj je svojevremeno bio u vlasništvu Stevea McQueena, a poznato je da ime ovog pokojnog glumca pozlaćuje sve predmete koje je dotakao.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.