info@autonovosti.com
Zanimljivosti

49 minuta nakon položenog vozačkog policija mu oduzela dozvolu

538pregleda

Osamnaestogodišnji Njemac nije ni sat vremena uspio da zadrži vozačku dozvolu, jer su mu je, 49 minuta nakon uspješno završenog vozačkog ispita, policajci oduzeli zbog prebrze vožnje

Tek što ju je stavio u novčanik, morao je od nje i da se rastane. Po povratku sa položenog vozačkog ispita, njemačkog tinejdžera zaustavili su policijci grada Hemer, jer su izmjerili da je vozio skoro dva puta brže od dozvoljenog.

U zoni gdje je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara na čas, novopečeni vozač išao je 95 kilometara na čas.

Neke stvari su vječne, a neke traju sat vremenanapisala je njemačka policija u saopštenju.

Mladić je sa sobom imao još četiri prijatelja u automobilu, pa policajci misle da je pokušavao da ih impresionira svojim vozačkim sposobnostima. Zvanično mu je zabranjeno da vozi četiri nedelje, ali njemački „plavci“ ističu da će vozačku dozvolu dobiti tek nakon „skupih ponovnih časova vožnje“.

Osim toga, moraće da plati i 200 eura kazne, na vozačkoj dozvoli (kada mu je vrate) imaće dva poena, a njegov probni vozački period kao novog vozača produžen je sa dvije na četiri godine.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW