info@autonovosti.com
Novosti

8,2 miliona eura za šefa koncerna Volkswagen

156pregleda

Predsjednik predsedništva njemačkog automobilskog koncerna Volkswagen, Herbert Diess, prošle godine je primio platu u visini od 8,2 miliona eura, saopšteno je iz ove kompanije.

U aprilu prošle godine, u okviru reorganizacije koncerna Volkswagen, Diess je na poziciji predsjednika kompanije zamijenio Matthiasa Müllera. Prije toga, Diess je bio na čelu marke VW i u 2017. godini je ostvario primanje od 5,6 miliona eura.

Podsjetimo, zbog skandala sa emisijom, menadžment Volkswagena je kritikovan od strane javnosti zbog visokih primanja. Tada je upravni odbor donio odluku, da predsjednik upravnog odbora može da zaradi maksimalno 10 miliona eura gorišnje, a drugi članovi upravnog odbora 5,5 miliona eura godišnje.

Koncern Volkswagen prošle godine je povećao operativni profit za 0,7 %, na 13,92 milijarde eura. Neto profit je porastao za 6 % na 12,5 milijardni eura.

 

automagazin.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.