info@autonovosti.com
Alfa
Formula 1Novosti

Alfa Romeo razmišlja o povratku u F1

858pregleda

Brend Alfa Romeo, mogao bi se vratiti u šampionat Formule 1, po riječima Sergia Marchionnea, vlasnika Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

FCA već godima dosta ulaže u Alfa Romeo, što se može vidjeti i kroz nekoliko serija automobila koji su za cilj imali da pariraju nekim od najpoznatijih marki automobila, kao što su Mercedes ili BMW. Marchionne vjeruje da bi povratak u Formulu 1, kao rival Ferrariju, koji se takođe nalazi u FCA, bio veliki korak za brend.

“Nevjerovatno je koliko je dugo marka Alfa Romeo ostala u srcima ljudi. Iz tog razloga razmišljamo o povratku u Formulu 1. To bi bilo odlično za šampionat – jedan konkurent više.“

Italijanski proizvođač poslednji put se takmičio u ovom šampionatu 1985. godine. Prije toga, zabilježio je velike uspjehe u auto sportu od 1911. do 1950. godine. Zabilježili su 10 pobjeda, a njihovi vozači uzeli su titulu dva puta. Alfa Romeo bio je proizvođač motora tokom šezdesetih i sedamdesetih, a ponovo se javlja u istoj ulozi od 1979. do 1985. godine.

Trke.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW