info@autonovosti.com
red bull
NovostiZanimljivosti

Red Bull terenski automobil

583pregleda

Svi znamo da je Red Bull oduvijek bio povezan sa ekstremnim sportovima. Imaju kompletan Formula 1 tim koji je žario i palio stazama prije samo nekoliko godina, pa se samo očekuje trenutak kada će krenuti i sa proizvodnjom specijalnih automobila.

red bull

red bull

Jedan od takvih definitivno je i ovaj ekstremni terenac inspirisan američkim savremenim borbenim avionom F-22 Raptor. Oštri oblici, crna boja i agresivan izgled jasno govore da se ovdje ne radi baš o običnom terencu. Izgrađen je u Australiji, a baziran je na Land Roveru Defenderu 130.

red bull

red bull

Istina, Defender kojeg su koristili u Australiji je nov, pa njegova cijena prelazi i 35.000 €. I pored terenskih osobina, ovaj Red Bull ipak je napravljen kao atrakcija. Opremljen je izvrsnim off-road gumama, djelimično prerađenim vješanjem, ali i punim paketom za DJ-a. Praktično, dijelovi krova se otvaraju i nose veliki LCD ekran, poziciju za DJ-a i vrhunski zvučni sistem. Već vidimo da će ovakvo vozilo biti najčešće korišteno na plažama širom svijeta.

red bull

U svakom slučaju, ova Red Bullova kreacija samo pokazuje požrtvovanost kompanije svojoj misiji promocije ekstremnih sportova.

proauto.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW