info@autonovosti.com
Automobili

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition
103pregleda

Kako bi obilježio 50-godišnjicu filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu, pod nazivom “On Her Majesty’s Secret Service“, Aston Martin je pripremio specijalno i ograničeno izdanje aktuelnog modela DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition

Zvanično nazvan Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition (“On Her Majesty’s Secret Service”), ovaj automobil će biti dostupan u Olive Green boji, po uzoru na originalni Aston Martin DBS iz 1969. godine koji je tajni agent 007 vozio u pomenutom filmu.

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition

Na vozilu su i elementi od ugljeničnih vlakana, dotjerana maska i jedinstveni točkovi, dok su za unutrašnjost predviđeni crna koža, alkantara, crveni detalji i pločica sa serijskim brojem.

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition

Automobil pokreće 5,2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksmimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,4 sekunde.

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog mjenjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

U planu je ograničena serija od samo 50 ovakvih automobila, po cijeni od 300.007 funti po primjerku, uz najavu da će isporuke kupcima početi u četvrtom kvartalu 2019.


Pogledajte i VIDEO:

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW