info@autonovosti.com
Aston Martin Vanquish Vision
AutomobiliNovosti

Aston Martin AM-RB 003 i Aston Martin Vanquish Vision

1.08Kpregleda

Izlazak Velike Britanije iz EU ne posmatraju svi isto. Dok Honda, Nissan, Toyota, i BMW prave planove gdje da izmjeste svoju proizvodnju sa Ostrva, Aston Martin nema problema sa post – Brexit situacijama sa taksama i carinama na vozila iz Engleske, i planira da svojim kupcima ponudi mnogo toga novog.

Predstavljanje novih modela sa motorima u sredini može se tumačiti i kao ulazak Aston Martina na teren specijalista za superautomobile kao što su Ferrari i McLaren. Tačnije, modelom Valkyrie i njegovom trkačkom verzijom Valkyrie AMR Pro se već dosta dugo bavimo, a njihovi kupci već postaju nestrpljiv da sjednu u svoje monstrume sa 1.160 KS.

Dva druga noviteta iz Aston Martina su donijela veće uzbuđenje. Sa modelom AM-RB 003, koji je već nazvan sinom Valkyrie, zahvaljujući brojnim rješenjima koje preuzima od hiper-tate, Aston Martin direktno ulazi u teren McLarena. Oznaka AM-RB 003 je privremena, a kada krene u serijsku proizvodnju, ispred zadnje osovine biće smješten potpuno novi V6 agregat.

Proizvođač tvrdi da je predstavio 90% serijskog modela koji će od 2021. biti proizveden u ograničenoj seriji od 500 komada.

Ono što nije koncept i neće se proizvoditi u ograničenoj seriji je novi Aston Martin Vanquish. Pokretaće ga V6 motor smješten u sredinu, i staće na crtu McLarenu 720S i Ferrariju F8.

Vanquish praktično vraća Aston Martin u 1979. godinu kada je sa projektom Bulldog pokušao da bude najbrži serijski automobil na svijetu. Tadašnji projekat je imao za cilj sportistu sa V8 motorom od 5.3 litara, sa dva turbo kompresora smještenim u sredini.

Međutim, ispostavilo se da njegovih 600 KS nije dovoljno da dohvati željenih 440 km/h, a projekat je obustavljen zbog prevelikih troškova potrebnih da se postigne željena brzina.

Aston Martin Vanquish Vision

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW