info@autonovosti.com
Novosti

Audi ima problema oko proizvodnje svog prvog električnog automobila

266pregleda

Proizvodnja auta je jedno, a proizvodnja električnih automobila sasvim druga stvar

Nakon što je Tesla prošla sve moguće porođajne muke u pokretanju i širenju proizvodnje električnih automobila slične probleme ima i Audi. Iako je njemački proizvođač starosjedilac u proizvodnji automobila, rad s novim dobavljačima, ali i novi način proizvodnje uzimaju danak.

Tako se Audijev prvi električni model našao u brojnim problemima. Osim što je zbog potencijalnih kvarova kasnio sam start proizvodnje, sada problemi u proizvodnji produžavaju vrijeme isporuke. Jedno od uskih grla je dobavljač baterija LG Chem, koji smanjenim intenzitetom proizvodnje bukvalno koči sklapanje e-Trona u evropskim pogonima u Briselu. LG je zbog svog monopolističkog položaja prema Volkswagenu navodno i podigao cijene baterija.

Epilog je da se trenutno e-Tron proizvodi 6 sati dnevno umesto 8, a uskoro će se radna nedelja u fabrici smanjiti na četiri dana, piše The Brussels Times.

Sve to je dovelo do značajnog produženja roka isporuke za e-Tron. Na novi električni Audi kupci više ne čekaju dva mjeseca, već je rok produžen na do 7 mjeseci, a za sledeću godinu je odložen i dolazak Sportback verzije. Takođe, postoje problemi i u proizvodnji elektromotora u mađarskim pogonima koji su bili pod štrajkom. Sve to će rezultirati padom ovogodišnje proizvodnje za oko 10.000 primeraka s planiranih 56.000.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW