info@autonovosti.com
NovostiZanimljivosti

Bentley i Mulliner – Novi nivo luksuza

628pregleda

Bentley po ko zna koji put pomijera granice kabinskog luksuza upotrebom do sada neupotrebljavanih materijala. Do sada smo vidjeli nerđajuči čelik sa različitim metodama završne obrade, kao i aluminijum i njegove legure, različite vrste plemenitog drveta i kože, kao i modernih sintetičkih materijala, ali kamen nismo.

Bentley-Stone 1

Upravo taj, prirodni materijal, formiran pre 200 miliona godina, Bentley nudi kao novu opciju. Kupcima su u ponudi 4 boje kamena, ručno odabranog iz kamenoloma Rajastan i Andhra Pradesh u Indiji.

Bentley-Stone 11

Radi se u stvari o kamenom „furniru“, odnosno kamenim listovima debljine 0,1 mm, koji na taj način postaju dovoljno elastični (i lagani) za oblaganje unutrašnjih površina u kabini automobila.

Bentley-Stone 111

Iako za sada nisu objavljene cijene, poznato je da će se moći nabaviti boje: Galaxy, Autumn White, Terra Red and Copper.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW