info@autonovosti.com
BMW M4 GTS
AutomobiliNovosti

BMW M4 GTS na Nurburgringu ostvario rekordno vrijeme!

659pregleda

BMW M4 GTS je sa vremenom od 7 minuta i 28 sekundi na stazi Nurburgring Nordschleife, zvanično postao najbrži serijski BMW trenutno na svijetu!

BMW M4 GTS

„Hardcore“ verzija BMW-a M4, sa oznakom GTS, nedavno je dobila svojih „pet minuta slave“ i oprobala se na čuvenoj stazi Nurburgring Nordschleife, gdje je ostvareno rekordno vrijeme u svojoj klasi, od 7 minuta i 28 sekundi! Time je BMW M4 GTS zvanično postao najbrži serijski BMW trenutno na svijetu!

BMW M4 GTS

Koliko je ovaj rezultat dobar, govori i podatak da su iza njega ostala veoma zvučna i egzotična imena, kao što su Lamborghini Murcielago, Mercedes-Benz SLR McLaren, Lexus LF-A, Koenigsegg CCX, pa čak i Ferrari 458 Italia!

BMW M4 GTS

Za upravljačem BMW M4 GTS, kojeg pokreće 3,0-litarski šestocilindarski TwinPower turbo benzinac od 500 „konja“ i 600 Nm, nalazio se Jörg Weidinger, a obavezno pogledajte i video ove rekordne vožnje!

topspeed

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW